DEFECTOLOGIE SI LOGOPEDIE PDF

Emil Verza is the author of Defectologie si logopedie ( avg rating, 2 ratings, 0 reviews), Psihopedagogia specială ( avg rating, 2 ratings, 0 rev. Avramescu, Monica Delicia. Defectologie și logopedie / Monica Delicia Avramescu. – București: Ed. „România de Mâine”, – p. Sep 26 ’12, eng>ron, outings excursii/plimbări/ieşiri, pro, just_closed, no. 4, Jun 6 ’12, ron>ita, Defectologie si logopedie Difettologia e logopedia, pro, closed, no.

Author: Vuzil Akinozilkree
Country: Saudi Arabia
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 14 March 2009
Pages: 322
PDF File Size: 6.91 Mb
ePub File Size: 17.66 Mb
ISBN: 940-9-35802-555-2
Downloads: 53054
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mezragore

Bine ati venit Vizitator Logare Inregistrare. Caut doar in acest forum? Mai multe optiuni de cautare.

Logopedie – UtileCopii Forum. Utile Despre Copii

Jan 25 Sep 22 La randul nostru avem datoria de a ajuta copilul sa patrunda defetologie sa se adapteze la conditiile si normele vietii sociale. Pentru a putea relationa cu cei din jur atat adultii cat si copiii au nevoie de un sistem de comunicare.

Prin intermediul comunicarii fiecare dintre noi isi poate exprima nevoile si dorintele si astfel se pot evita anumite situstii ce pot devenii frustrante.

  COROMANT CAPTO PDF

Deci comunicarea are un rol esential in dezvoltarea armonioasa a personalitatii individului. Exista mai multe tipuri de a comunica si anume: In functie de particularitatile de dezvoltare o fiecarui copil ,el isi poate insusii unul din sistemele de comunicare mentionate anterior.

Rolul parintilor si a specialistilor este sa descopere ce tip de comunicare ii este accesibila copilului si sa-l ajute sa se perfectioneze in utilizarea acseteia. Daca copilului ii este accesibila comunicarea orala dar intampina dificultati in achizitionarea acesteia, este necesara, alaturi de terapia Deffctologie, si terapia logopedica.

Aceasta interventie trebuie sa se realizeze timpuriu pentru a evita ulterioarele decalaje ce pot aparea intre varsta cronologica a copilului si varsta limbajului.

Activitatea logopedica cupinde exercitii cu caracter general si exercitii cu caracter specific.

Defectologie și logopedie

Dintre activitatile cu caracter general amintesc: Conditiile de baza pentru ca un program logopedic sa demareze eficient sunt legate de faptul ca este necesar ca, copilul sa stie sa lkgopedie, sa poata sustine contactul vizual si sa poata fi antrenat in activitate pentru scurt timp.

  CATALOGO SOMFY 2012 PDF

Aceste etape sunt necesare independent de varsta cronologica a copilului.

Tot in cadrul activitatii logopedice se urmareste si dezvoltarea abilitatilor de comunicare orala ale copilului prin activitati de genul Dezvoltarea vocabularului activ si pasiv, a limbajului impresiv si expresiv: Astfel, interventia logopedica inceputa de logoped trebuie sa fie continuata de terapeutul cu care copilul lucreaza in fiecare zi si sustinuta de parinti acasa.

Mar 7 Jul 8 Nov 25 Jul 26 Cu copii si nu numai: Mamici, tatici, copii – fata in fata: Mamicile UtileCopii – mereu vesele, mereu zambitoare: Scurt si la obiect!

AITA Vizualizare profil membru. Daca iti place acest topic recomanda pe facebook: